2021. február 21., vasárnap

Akác csemete - 2020 őszi ültetésre, 500 db-tól ingyenes szállítás!!! - Jelenlegi ára: 20 Ft

 Akác csemete, amely lombhullás után ültethető, de rendelni már most kell, hogy egyeztessük a részleteket!!!
Saját előállítású, gyors növekedésű, fémzárolt magból gondosan nevelve!
Fehér Akác (Robinia Pseudoacacia) csemete!
Az ár 1 db növényre vonatkozik!
(A föld feletti rész adott magasságban visszavágva kerül postázásra, úgy kell elültetni, hogy a gyökér és a visszavágott szár egyaránt a föld alá kerüljön, mert csak így tudunk szép erdőt nevelni!!!
A postai csomagküldés novemberben indul, az időjárás még ne kedvező az ültetésre, ne halogassa tovább, rendeljen most!!!
Szállítás (párazáró csomagolásban), időgarantált csomagban, elektronikus értesítéssel a csomag megérkezéséről (SMS vagy e-mail) . Megrendelések – egyeztetések határideje: előre egyeztetve!
Csomagküldés postai utánvéttel egységesen az alábbi postai alapdíj szerint:
2. 500 Ft
 (A fenti ár kizárólag utánvétellel érvényes, nincs súlykorlátozás, nincs felár, nincs semmi egyéb többlet költség, ebben az árban a feladást követő 2. munkanapon a vásárlónál van a termék. (Előre utalásos fizetési formában nem postázok! ) Ha több csomagban lehetséges feladni a terméket, akkor is csak 1 csomag árát számolom fel, a többi Gratis! )
Termék leírás, Akác ültetési tanácsok:
 Gondosan előkészített, szántott, gyommentes talajba kell ültetni a csemetéket. (Soha ne ültessünk gyomos, füves, tarackos, vagy esetleg vízállásos, mély fekvésű talajba akácot!!! ) Sortávolság 1, 5 – 2, 5 m, tőtávolság 60-80 cm. Ültetési mélység min. 40-50 cm. A megfelelő mélység azért fontos, mert a tavaszi és a kora nyári melegek esetén a talaj felső rétege gyorsan kiszárad. Természetesen megelőző öntözéssel (ha megoldható) lehet rajta segíteni. Erdészeti gyakorlatom alapján (ahol soha nem történik öntözés) 70 cm-es mélységbe ültetek (mélyszántásba), de „ hobby” célra, illetve jó termőhelyen megfelelt az 40 cm-es mélységű ékásós vagy gödrös ültetés is. A gyökeret nem kell visszavágni, viszont a föld feletti részt ültetés után igen. Azért szükséges ez a művelet, mivel 1 csemetéből 1 fát szeretnénk, nem pedig többágú „ bokrot”. Ültetéskor a gyökér és cca. 20 cm szárrész kerüljön a föld alá, majd a talaj síkjában el kell vágni a csemete szárát. Nem kell kihagyni a földből 5-10 cm-t sem, mivel akkor 2-3 hajtásunk lesz. Én a levágott részt közvetlenül az ültetett csemete mellé szoktam tűzni, mert így látom csak, hogy tavasszal hol várható az akác hajtása. Ültetés után a csemetét minden irányból körbe kell taposni, hogy a talaj felső rétege tömör legyen.
A csomagban részletesebb ültetési, nevelési tanácsokat küldök.
Személyes átvétel lehetséges Dunavecsén.  

Jelenlegi ára: 20 Ft
Az aukció vége: 2021-02-21 13:54 .