2020. április 2., csütörtök

Közönséges guava - Psidium guajava - Dézsában is termő, aromás ízű trópusi gyümölcs. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 350 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Psidium guajava – Közönséges guáva
5 db mag!
A mirtuszfélék családjába tartozó, közép-amerikai guáva, bokor, vagy kisebb fa termetű növény, amelyet ízletes gyümölcseiért ma már a világ egyéb meleg égövi tájain is termesztenek. Levelei keresztben átellenesen állnak, megdörzsölve erősen illatosak. Sok porzós, feltűnő virágai a levélhónaljakban fejlődnek. Termése 4-12 centiméter nagyságú, sárgászöld, C-vitaminban gazdag. Terméshúsa fehéres vagy sárgás színű, a belseje felé pirosas bemosódással. Íze édes, aromás, a körtére és a szamócára egyszerre emlékeztető. Nyersen és befőzve egyaránt fogyasztják, de gyümölcslevet és zseléket is készítenek belőle, levével jégkrémeket, édességeket ízesítenek. Ázsiában az éretlen terméseket megcukrozva kedvelik, héját összehúzó, fanyar íze miatt salátákban használják. A népi gyógyászatban a növény minden részét alkalmazzák antibakteriális és egyéb hatásai miatt. Leveleiből festéket készítenek, bőrt cserzenek. Kemény fájából kerítésoszlopokat, szerszámokat készítenek, de tűzifának és faszén készítésére is alkalmas.
Magyarországon csak edényes növényként vagy télikertben tarthatjuk. Télen világos, hűvös helyen teleltetve, nyáron kint a kertben, napos helyen gyakori öntözés mellet a harmadik évtől számíthatunk terméseire.
A magokat kb. fél centiméter mélyre kell vetni termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 22-25 fok. Csírázási ideje 2-4 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2020-04-03 01:50 .