2019. november 25., hétfő

152 cm, Nordica GT 74 S carving síléc (2017-es modell) - Jelenlegi ára: 44 990 Ft

Jellemzői:
Hossz: 152 cm
Rádiusz/fordulókör: 12 m
Szélességi paraméterek: 127-75-105
Technológia jellemzők:
Evo Energy Ca Wood
Tip Rocker technológia
Nordica EVO 10 gyári kötéssel (rugóerősség 3. 0-10. 0 DIN között állítható)
 
Nordica GT 74 S (2017-es modell):
A Nordica GT 74 SL 75 mm-es közepével egy rendkívül sokoldalú all-round/all-mountain síléc, amelyet talán a Völkl RTM 75 lécekhez lehetne a legjobban hasonlítani, mivel rendkívül könnyű, egyszerűen irányítható és megbocsátó a hibáinkkal szemben. Alacsony rádiuszának köszönhetően élre döntve szlalomléc paraméterekkel rendelkezik, ezért inkább a rövidebb íveket kedvelőknek ajánlom.
Tip Rocker technológia:
A „ Rocker“ sílécek ívének eleje és végpontja közelebb van egymáshoz, mint a hagyományos síléceké (camber), mivel mindkét oldala pár centiméterrel a vége előtt enyhén fel van hajlítva, hogy pontosan mennyivel, ez adott típusoktól függ. A Tip Rocker annyiban különbözik az All-Mountain rocker lécektől, hogy kizárólag a léc eleje van hajlítva.   A síléc terheletlenül előhajlított állapotban van, középső része a talajon fekszik, csőre felhajlik. Talpán terhelve és terheletlenül azonos profilt képez. Megdöntve fokozatosan nő az effektív élhossza. Előnye, hogy kezdőként, középhaladóként könnyebben elsajátítható vele a kanyaródás, mivel talpon fordulva kisebb felületet kell mozdítani, illetve élre fordítva kijön a léc hosszúságából fakadó stabilitás. Hátránya inkább a verseny síknél jön elő.
 
Állapot:
Mivel használt léc, ezért a felső felületén lehet egy-két kopás, de a képeken látható állapotban van. Talpa hibátlan, kantni (él) szélessége kb. 2 mm. Frissen élezve és waxolva, szezonra teljeskörűen felkészítve.
 
Kinek ajánlóm:
Kezdő és középhaladó síelőknek ajánlom. Fordulékony, könnyű mégis masszív síléc révén a kezdetektől haladó szintig kiváló társ lehet.
Kezdőknek azért, mert súlyra könnyű és Piste Rocker geometriájának köszönhetően a talpon való fordulás rém egyszerű vele, olyan mintha egy 147 cm-es hagyományos sílécet kormányozna a használója. Középhaladók pedig keménységét, feszességét és alacsony rádiuszát fogják a legjobban élvezni.
A megfelelő hosszúságú síléc kiválasztását nem csak a magasságunk, hogy milyen fajta pályán szeretnénk használni, hanem még a sí tudásunk is befolyásolja. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik, azonban ezek közül kivételt képeznek az All Mountain Rocker lécek, amelyeknél akár hosszabb léc is választható. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb síknek is megvan az előnyük. Rövidebb ívekre, kurtább és alacsonyabb rádiuszú, hosszabb ívekre és a sebesség szerelmeseinek, hosszabb és magasabb rádiuszú (fordulókörű) sílécet ajánlok.
Tip rocker kialakításának köszönhetően 162 cm-es testmagasságtól ajánlom.
 
Nézz körül a többi sífelszerelésem között is!

Jelenlegi ára: 44 990 Ft
Az aukció vége: 2019-12-16 14:38 .