2017. november 22., szerda

A hangjukat nem ölhették meg - A chilei hazafiak emlékére 10"; igen ritka lemez! - Jelenlegi ára: 450 Ft

1974-ben megjelent kiadvány a chilei Salvador Allende elnök elleni puccs és a Pinochet-rezsim hatalomra jutásának emlékére; propagandajellegű, de ebben az esetben teljes mértékben azonosulni lehet vele: a Pinochet diktatúra a XX. századi történelem egészét tekintve is a brutálisabbak közé tartozott, létrejöttének körülményei pedig a legteljesebb mértékben felháborítóak még ma is.
A Vigília folyóirat 1974. áprilisi számában megjelent kritika a lemezről: "A Magyar Szolidaritási Bizottság Chilei Akcíóbizottságának támogatásával jelent meg A hangjukat nem ölhették meg círnü lemez a chilei hazafiak emlékére. A Meruk József szerkesztésében megjelent kiadvány valóban megdöbbentő és lelkiismeretébresztő. Arra figyelmeztet, hogy az emberi együttérzésre és szeretetre talán sosem volt akkora szükség, mint napjainkban. Egy-egy sikerült részlet szinte körénk varázsolja a megrendítő eseményeket, melyek épp így, szubjektiv közelségben válnak állásfoglalásra kényszerítő kordokumentumokká. "
A lemezről részletes információk a következő linken találhatóak:  https: //www. discogs. com/Various-A-Hangjukat-Nem-%C3%96lhett%C3%A9k-Meg-A-Chilei-Hazafiak-Eml%C3%A9k%C3%A9re/release/10360470.
Méretét tekintve középlemez, 25 cm-es átmérővel, de a játékidő meghaladja a fél órát, így ennek alapján teljes értékű albumnak is tekinthető.
Állapot:
Lemez: VG-
Borító: VG
A lemezt szemmel láthatóan valaki varrógéptűvel vagy valami hasonló eszközzel próbálta meg hallgatni, de szerencsére ez lejátszáskor nem nem hallható. Felületi karcok láthatóak.
A belső borítót saját kezűleg készítettem.

Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2017-12-06 08:27 .